top of page

Cyanotypier av blommor & blad

WORKSHOP

IMG_9327_1.jpg
IMG_1638_1.jpg
IMG_9394_1.jpg
IMG_2679_1.jpg

Skapa unik handgjord fotokonst 

Cyanotypier går att göra på flera sätt, tekniken jag lär ut är en lustfylld och kreativ process där du aldrig riktigt vet hur resultatet kommer att bli. Du skapar med handplockade blommor & blad och förevigar dess former på papper. Vi befriar oss från prestation och krav och låter skaparglädjen flöda i samspel med naturen. Med dig hem får du din unika handgjorda fotokonst samt kunskaper om processen från början till slut. Inga förkunskaper behövs, alla kan delta, varmt välkommen precis som du är. 

Workshop Käringön

8 juni 2024

Käringön, Orust

När försommaren står i sitt vackraste flor bland Bohusläns klippor bjuder jag och Karolina Martinson in till en heldagsworkshop där vi utforskar tången och strandväxterna i både konstverk och måltider. Du får lära dig alla moment i tekniken cyanotypi, kombinerat med en ört- och tångguidning på Käringöns klippor. Fika och mat lagas på det vi finner i strandkantens skafferi tillsammans med säsongens finaste råvaror från platsen. Välkommen till en dag för alla dina sinnen.

29 juni 2024

Blomsterängen i Hagen

Här skapar vi cyanotypier tillsammans på en gård i Häradsbygden. På gården odlas en mängd vackra snittblommor till självplock. Johanna Bortas sköter odlingarna med kärlek, omtanke och hållbarhet i fokus. Strosa runt längs den inbjudande ängen och handplocka dina favoriter att skapa med. Tänk vilken lyx!

Jagochblommorna_red.jpg
cyanotypiochbokbinderi-1200x585.png

8-12 juli 2024

Leksands folkhögskola

Ute på en udde där Siljan och Dalälven möts ligger Leksands folkhögskola. I denna ljuvliga miljö får du lära dig klassiska och experimentella cyanotypier samt prova på enkla och kreativa tekniker i bokbinderi. Vi kombinerar hantverken och använder våra cyanotypier som pärmar.

Fullbokad!

24 augusti 2024

Hildasholm

Trädgårdarna och atmosfären kring Hildasholm är speciell, så fort du kliver innanför grindarna sprider sig ett alldeles speciellt lugn. I denna fantastiska miljö ska vi skapa tillsammans. Strosa runt i deras olika trädgårdsrum och handplocka dina växtfavoriter vars former du vill föreviga.

Workshop i cyanotypi på Hildasholm. Här arrangeras växter på papper.
IMG_2741_edited.jpg

14 sep 2024

Mora Trädgård

En alldeles ljuvlig handelsträdgård som satsar på kvalitet och gör det lilla extra. Här låter vi skaparglädjen flöda i samspel med naturen medan vi arrangerar våra bilder under vinrankorna. Välj fritt bland deras vackra utbud av växter eller föreviga dina favoriter hemifrån.

"Jag är så glad att jag gick på din workshop. Lärde mig massor, en del har jag tagit in i mitt måleri. Jag har gått på många workshops och jag vill att du ska veta att din var helt fantastisk! Så, så fint uppdukat och proffsigt och du var så lugn, saklig och tillåtande."

Petra Tenggren

Workshops

Sommarens kurser är inbokade, men skriv gärna upp dig på mitt nyhetsbrev om du vill få förtursinformation när det blir dags för nya workshops.

Boka din egen workshop

Vill du ha en rolig och kreativ dag tillsammans med vänner, familj eller kollegor? Jag skräddarsyr gärna ett event bara för er utefter era önskemål. Hör av dig med din förfrågan.

Jag bjuder in dig till en dag med lustfyllt och lekfullt skapande, en kreativ paus där du får utforska den fascinerande världen av att skapa med naturen

IMG_9299_1.jpg
IMG_0120_1.jpg
IMG_0418_1.jpg
"En sån magisk workshop
du gav Maria, tack!"

Malin Lidén

"Det var en underbar dag. En härlig sommarkaramell att suga på under vintern! Tack för allt jag fick lära mig, du var en fantastisk läromästare!"

Anna-Kari Sundberg

"Tack för en inspirerande introduktion
till en spännande
& rolig teknik."

Karin Dalberg

Sara Frost

"Det största tack för idag! Så himla kul, nu är jag inspirerad till max!"

Här får du möjlighet att utforska din kreativitet, hitta ditt inre lugn & stärka ditt band till naturen

bottom of page